Ovikellopainike, jatkuvaa valittamista vai oikeutettu vaatimus

Onko asiakkaan talo lmaista mainostilaa
DEN Finland Oy käyttää asiakkaan omaisuutta myös rakennusaikana mainostilana. Mainosbanderollit levitetään ja kyltit naulataan omavaltaisesti asiakkaalta lupaa kysymättä. Asiakkaat tulevat harvoin ajatelleeksi, että DEN Finland Oy:n tulisi pyytää asiakkaalta lupa kaikkeen asiakkaan tontilla ja tiloissa tapahtuvaan mainontaan ja esittelyyn. Asiakkaalla on oikeus saada myös mainonnasta asianmukainen korvaus.


Olinko löytänyt hiuksen keitosta
DEN Finland Oy päätti omavaltaisesti lupaa kysymättä käyttää pääoven ovikellopainiketta pysyvänä ilmaisena mainostilanaan. Pyyntöömme poistaa mainos suhtauduttiin kielteisesti. Mielestäni on ennen kuulumatonta, että yritys ryhtyy mainostamaan tuotteitaan asiakkaan talon seinässä, eikä suostu poistamaan mainosta.

Ovikellon painikkeen vaihtamisen osalta kyse oli kuluttaja-asiakkaan oikeutetusta vaatimuksesta, jota DEN Finland Oy vastusti. Kuluttajariitalautakunta totesi ratkaisussaan seuraavaa:

”Tilaajille on asennettu pääoven ovikellon ulkopainikkeeksi painike, jossa on toimeksisaajan mainos. Lautakunta katsoo, että tilaaja on voinut perustellusti olettaa, ettei ovikellon painikkeessa ole mainoksia, jos asiasta ei ole erikseen sovittu. Toimeksisaajan on toimitettava tilaajille uusi, mainokseton ovikellon painike.”

Se, joka ei kanna näin pientä vastuuta, ei kanna isompaakaan. Tulee mieleen vanha sananlasku ”joka varastaa neulan, varastaa naulan”.

Rakentaja ei voi omavaltaisesti tulkita kauppasopimuksia, lakeja ja säädöksiä sekä päättää milloin suostuu niitä noudattamaan.

Ovikellon painikkeesta kohtuuton kustannus veronmaksajille
DEN Finland Oy aiheutti muutaman euron arvoisella riidalla melkoisen laskun veronmaksajille, kun kuluttajariitalautakunnan lakimiehet joutuivat pohtimaan ja ratkaisemaan, oliko asiakas tilannut taloonsa mainostekstillä varustetun ovikellon painikkeen vai ei.

Aina oppii uutta
Kyseessä on Enston ovikellon painike ”Vipu Ensto Intro - VIPU1/IP21 KELLO LI valkoinen”. K-Rauta ei pidä myynnissä kyseistä painiketta. Kysyttäessä asiakaspalvelusta vastattiin, että K-Raudasta painike on tilattavissa 1 kk toimitusajalla mainosteksteillä ”Ainoakoti” tai ”Designtalo” varustettuna. Tällaista painiketta en tietenkään halunnut tilata.

Ovikellon painikkeen vaihtamisesta kiinnostuneille DEN Finland Oy:n asiakkaille mainittakoon, että tuotteen ”Vipu Ensto Intro - VIPU1/IP21 KELLO LI valkoinen” voi tilata ilman mainostekstejä osoitteesta netrauta.fi hintaan 9.75 euroa (Tuotenumero: S-2113615)

Painikkeen oikeassa alakulmassa oleva symboli eroaa hieman DEN Finland Oy:n mainospainikkeen symbolista.

Yllä kuvassa mainospainike poistettu ja uusi painike vaihdettu tilalle. Vaihtaminen kesti parisen minuuttia. Toimenpiteessä ei tarvita työkaluja.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pesuhuoneen alas laskettu katto toteutettiin virheellisesti

Märkätilat toteutettiin vastoin hyvää rakentamistapaa

Tyhmyydestä joutuu maksamaan

Topi-Keittiö pohjanoteeraus

Höyrysulkumuovin reikien korjaus tapahtui vastoin rakennusmääräyksiä

Esimerkki DEN Finlandin karkeasta rakennusvirheestä

Rakentamisprosessista kohti oikeusprosessia

Vuositarkastus aktivoitu

Tästä talomyyjä ei kerro mitään

Laatukäsite Neuvostoliitosta