Maalämpöpumpun Altech täyttöventtiiliryhmän suodattimen puhdistus

Maalämpöpumpun keruuputkiston ja lämmitysjärjestelmän suodattimien puhdistus on syytä suorittaa vähintään kerran vuodessa, koska suodattimiin takertuneet hiukkaset heikentävät nesteiden virtauksia.

Muuttovalmiin Ainoakodin luovutuksen yhteydessä LVI-asentaja oli hyvin niukkasanainen suodattimista. Asentaja mainitsi huoltotoimista kysyttäessä vain, että maalämpöpumpun keruuputkiston suodatin on täyttöventtiiliryhmän ympärillä olevan styrox-rasian sisällä.

Samassa yhteydessä styrox-rasia avattiin ja asentaja kiersi täyttöventtiiliryhmän jälkimmäisen täyttöventtiilin pienen harmaan muovisen kannen irti ja sanoi, ettei suodattimessa näytä olevan roskia.

Hän myös kysyttäessä totesi, ettei maalämpöpumpun virtaa tarvitse katkaista, eikä sulkuja kääntää kiinni. Lämmitysjärjestelmän suodatinta ei mainittu lainkaan.

Keruuputkiston suodatin ei kuitenkaan sijaitse asentajan kertomassa paikassa, vaan täyttöventtiiliryhmän yläpuolella olevan tulpan alla. Tulpan avaamiseen tarvitaan kiintoavain.

Täyttöventtiiliryhmä on maalämpöjärjestelmän erilinen komponentti, johon ei vaikuta maalämpöpumpun merkki. DEN Finland Oy hankkii LVI-tarvikkeet Dahl Oy:tä, joka edustaa Altech tuotemerkkiä.

DEN Finland Oy:n asiakkaana sinunkin maalämpöpumpulla varustetussa talossa saattaa olla juuri Altechin täyttöventtiiliryhmä. Katso alla olevasta kuvista mistä keruuputkiston suodatin löytyy ja miten se puhdistetaan.

Irrota styrox-rasian muoviklipsit rasian ala- ja yläosasta. Poista rasian puolikkaat.


Keruupiirin suodattimen puhdistus
Sammuta ensin maalämpöpumpusta virta. Sulje täyttöventtiiliryhmän alapuolelta keskimmäinen sulkuventtiili. Avaa täyttöventtiiliryhmän päällä oleva suodatinpesän tulppa kiintoavaimella ja poista suodatin suodatinpesästä. Puhdista suodattimesta roskat ja aseta puhdistettu suodatin takaisin siten, että suodattimen muovirungon pohjassa oleva uloke osuu suodatinpesän pohjassa olevaan vastaavaan koloon.

Sulje lopuksi suodatinpesän tulppa ja avaa sulkuventtiili. Sulkuventtiili on rungonsuuntaisesti auki. Käynnistä lopuksi maalämpöpumppu.


Lämmitysjärjestelmän hiukkassuodattimen puhdistus

Maalämpöpumpussa on myös toinen puhdistettava suodatin ns. ”mutapussi”.  Hiukkassuodatin estää hiukkasten ja lian pääsyn lämmönvaihtimiin. Suodatinpesän kansi aukeaa yleensä käsivoimin, eikä työkaluja tarvita. Puhdista suodatin samalla, kun puhdistat keruupiirin suodattimen. Suodattimen muovirungossa on pienet väkäset, jotka on asetettava oikeisiin kohtiin. Väkäset varmistavat, että suodatin tulee asennettua suodatinpesään oikein.

Kommentit

Luetuimmat postaukset

Pesuhuoneen alas laskettu katto toteutettiin virheellisesti

Märkätilat toteutettiin vastoin hyvää rakentamistapaa

Tyhmyydestä joutuu maksamaan

Topi-Keittiö pohjanoteeraus

Höyrysulkumuovin reikien korjaus tapahtui vastoin rakennusmääräyksiä

Esimerkki DEN Finlandin karkeasta rakennusvirheestä

Rakentamisprosessista kohti oikeusprosessia

Vuositarkastus aktivoitu

Laatukäsite Neuvostoliitosta

Tästä talomyyjä ei kerro mitään